bih logo

×

Upozorenje

Neuspješno učitavanje XML datoteke

SRC Aqua park "Šije"

Adresa: Šije bb Tešanj
Kontakt Osoba: Emina Zinsmeister


Sportsko-rekreacioni centar „Aqua park“ Šije počeo je sa radom 25.06.2010. godine. Objekat se nalazi 500 m udaljen od magistralnog puta M17, u naseljenom mjestu Šije. Smješten na proplanku, u prirodnoj oazi odakle se pruža prelijep pogled ka dolini rijeke Bosne. Sportsko-rekreativni centar Aqua park-Šije izgrađen je u potpuno prirodnom okolišu, koristeći se svim prirodnim resursima, posebice vodom, koje na samoj lokaciji centra ima u izobilju. Analizirajući izvorsku vodu koja se koristi za opskrbu bazena, došlo se do rezultata da je voda sama po sebi upotrebljiva za piće, što pokazuje njenu čistoću. I pored navedene činjenice sportsko-rekreativni centar Aqua park-Šije je opremljen savremenom opremom za prečišćavanje kapaciteta 120 m3/h, što dodatno obezbjeđuje higijenske uslove koji su neophodni za ovakav jedan kompleks. U sklopu kompleksa Aqua park nalaze se bazeni, restoran, cafe bar, parking i slobodan prostor za odmor i rekreaciju. Objekat posjeduje dva bazena olimpijski (25-metarski), rekreativni i dva dječija bazena.

U sklopu objekta nalazi se i restoran kapaciteta 200 mjesta. U ponudi restorana su sva jela sa roštilja, riba, doner, kebab. Od pića u ponudi su sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Objekat posjeduje i vlastiti parking prostor ukupnog kapaciteta 400 mjesta kao i travnatu površinu od 4 dunuma sa odmor i rekreaciju.

 

Tešanj - Video

Tešanj - Vrijeme

Tešanj

Tešanj - Mapa