bih logo

×

Upozorenje

Neuspješno učitavanje XML datoteke

Bistričak

 

Svega pola sata vožnje od Zenice, Bistričak pruža izvanredan ugođaj svježine u vrelim ljetnim danima. Uređeni sportski tereni, te dobro osmišljena mjesta za izletničko spravljanje hrane i odmor, kao i nekoliko ugodnih restorana i objekata za smještaj koji nude svježu pastrmku i druge specijalitete bosanske kuhinje, sve to daje Bistričaku neponovljivi šarm i ugodu boravka u prirodnom okruženju, koji nadahnjuje žuborom potoka i pjesmom ptica koja nastanjuju bistričke zimzelene i listopadne šume.

Idealno mjesto za grupne proslave i tradicionalne bosanske teferiče. Ono nas podsjeća na vremena kada smo još znali uživati u malim životnim radostima.

Na izletištu se nalazi istoimeni pansion koji ima 32 sobe i 2 apartmana. U sastavu pansiona je i restoran sa 80 mjesta, ljetna bašta sa 120 mjesta, 3 salona, TV salon sa 20 mjesta, parking sa 30 mjesta.
U blizini objekta se nalaze i tereni za sport i to: 2 košarkaška terena, 1 teren za mali nogomet i rukomet, 2 terena za bocanje, 3 stola za stoni tenis.

 

Zenica - Video

Zenica - Vrijeme

Zenica

Zenica - Mapa