bih logo

×

Upozorenje

Neuspješno učitavanje XML datoteke

Kiseljak

Na tešanjskoj općini postoji nekoliko izvora mineralne vode od kojih su najznačajniji njih pet: Tešanjski Dijamant, Princes, Oaza, Tešanjski kiseljak i Celvik. Većina izvora se nalazi na području Kiseljaka, poznatog turističkog izletišta i odmarališta kojem se polako vraća nekadašnji sjaj, koji i zaslužuje.

Izletište Kiseljak se nalazi na udaljenosti 5 kilometara od centra grada. Ovo izletište danas je veoma lijepo uređeno i služi za odmor i rekreaciju svakog svog posjetioca.

Kako bi se poboljšala turistička ponuda ovog izletišta u toku 2007. godine realizovan je projekat koji je finansirala Turistička zajednica ZDK a on je podrazumjevao: čišćenje trim staza, uređenje česme, asfaltiranje parkinga i staze Kiseljak, izgradnja mosta na Glava rijeci, uređenje mokrog čvora i odmarališta, asfaltiranje poligona za mali nogomet i odbojku i izgradnja javne rasvjete.

Na izletištu se nalaze dva restorana sa bogatim izborom jela i pića. Svaki restoran može da primi oko 200 posjetilaca sa obezbjeđenim parkingom. 

Image Gallery

Tešanj - Video

Tešanj - Vrijeme

Tešanj

Tešanj - Mapa