bih logo

×

Upozorenje

Neuspješno učitavanje XML datoteke

Sportski i naučno-istraživački klub "Atom"

Kontakt Osoba: Bajraktarević Admir
Mobitel: +387 62 803 388
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">

 

SNIK “Atom” je klub formiran još 25.12.1981. Od 1998 je egzistirao kao sekcija unutar Planinarskog društva Tajan iz Zavidovi?a. Sekcija je cijelo vrijeme ja?ala tako da je prerasla i cijelo PD Tajan. To je 25.09.2004.dovelo do ponovnog osnivanja SNIK Atom kao kluba sa nešto širim djelokrugom djelovanja :

Programski ciljevi i sadržaj aktivnosti kluba su:

- Razvoj nauke, kulture,tehničke kulture i sporta a posebno sporta vezanog za planinu i prirodu uopše kao što su: alpinizam, speleologija, planinarska orijentacija, skijanje, vožnja planinskog bicikla, sportsko penjanje, rafting, ronjenje, speleoronjenje, kanjoning i sl.

- Upoznavanje i istraživanje planina i prirode uopće,

- Spašavanje u planini i drugim ekstremnim uslovima

- Čuvanje prirode od zahvata, koji remete njenu ravnotežu i narušavanje njene autentičnosti i ljepote a nisu u skladu sa održivim razvojem.

- Podsticanje i stvaranje uslova za planinski i seoski turizam

- Bavljenje naučno-istraživačkim radovima iz prirodnih, tehničkih i društvenih naučnih disciplina

- Težište rada kluba je zasnovano na radu sa mladima

Klub je trenutno organizovan u 8 sekcija a to su:

-speleološka

-alpinistička i sportsko penjačka

-rafting

-mountain bike

-spasilačka

-skijaška

-ronilačka

Osim aktivnosti po sekcijama , članovi će nastaviti aktivnosti i uključivanja u projekte za očuvanje prirode i zaštitu i istraživanje kulturno istorijskih spomenika.

Za rad ovako velikog broja sekcija potrebno je i dosta tehničke opreme i sredstava. Okupljamo mnogo omladine (200 članova) , a želja nam je da omladina nije na ulici nego da bude kreativna i aktivna.

Zavidovići - Video

Zavidovići - Vrijeme

Zavidovići

Zavidovići - Mapa

tajan logo